رساله خانه سالمندان

     رساله خانه سالمندان

     

    پروژه معماری-رساله خانه سالمندان

     رساله خانه سالمندان

     رساله خانه سالمندان

    توضیحاتی در رابطه با دانلود پاورپوینت انسان طبیعت معماری :
    تعداد برگ :۴۴ اسلاید

     

    ۱-۱٫ شناخت مسأله

    بر اساس بر آوردهای انجام شده،سالانه حدود۵/۲ درصد به طورمتوسط بر تعداد ۶۵ساله و بیشتر افزوده می شود. افزایش سریع تعداد سالمندان متضمن پیامدهای متعددی است .اکثر این سالخوردگان ازنظر اقتصادی افرادی غیرسازنده و مصرف کننده ازنظر اجتماعی تنها و منزوی، ازنظر سلامت و بهداشت ، در معرض خطر ابتلا به بیماری های مزمن ،معلولیت ها و ناتوانی های ناشی از آن هستند.

    از عمده ترین آثار تغییرات قرن حاضر در ابعاد فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی جوامع مختلف، تغییر در ساخت خانواده به عنوان مهم ترین و اصلی ترین رکن اجتماعات بشری است. خاتواده ها ازیک نظام خویشاوندی گسترده به یک خانواده ی هسته ای تبدیل شده اند و یکی از مهم ترین کارکردهای خانواده که مراقبت از سالمندان خانواده بوده ، دستخوش تحول گردیده است. خانواده به دلیل کوچک تر شدن ، افزایش تعداد طلاق ها و افزایش تعداد زنان شاغل ، این وظیفه را در مواردی به نهادها و موسسات خاص واگذار کرده است.

    اگر چه ایده آل ان است که سالمندان در محیط گرم خانواده زندگی کنند اما از طرف دیگر،مطالعات انجام شده درباره ی علل سپردن سالمندان به آسایشگاه های سالمندی در ایران نشانگرآانند که عواملی چون سطح سواد و طلاق،تجرد، اسیب پذیری خانواده-در مقابل بحران هان اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی– برخوردار نبودن از مسکن ملکی و نیاز به استفاده از تجهیزات ویژه تاثیر گذار می باشند.

    به نظر می رسد که باب پژوهش در چنین زمینه های مهمی ،هم چنان باز مانده است . نکته ی مهم لزوم توجه و مطالعه ی چگونگی ارتباط دگرگونی های جسمی ، روحی و عاطفی با هم و پی امدهای تاثیرات تشدیدی انها بر یکدیگر در گروهای متنوع سالمندان است.[۱]

    شمار سالمندان هشیار و فعال در کشور رو به افزایش است.در واقع بخش بزرگتر از اهداف تلاش ها و برنامه ریزی های اجتماعی ، بالاتر بودن سطح رفاه وبهداشت فردی و اجتماعی شهروندان است که خود ، منجر به بالاتر رفتن میانگین عمر افراد و ازدیاد شمار سالمندان می شود . آگاه تر ساختن افراد در سنین متوسط عمر،به ویژه مسُولان نگهداری از سالمندان و جوانان با تجربه ی کم تر ،از شرایط،حساسیت ها و ضربه پذیری سالمندان و یاری رساندن به آنان در درک عمیق تر شرایط و موقعیت این گروه سنی می تواند به ایجاد پیوندهای عمیق تر انسانییاری رساند و محیطی دلپذیر تر برای زندگی در جوامع پر شتاب و پر هیاهوی امروزی فراهم کند.

    طراحی ، برنامه ریزی و مناسب سازی محیط، باید نقش و مسـؤلیت خود را در پهنه های عمیق تر و گسترده تری ازآن چه مربوط به زندگی ، انسان ها و روابط پیچیده ی آن ها است، جستجو کند.[۱]