پروژه پاورپوینت کانسپت در معماری

    پروژه پاورپوینت کانسپت در معماری:

    پروژه پاورپوینت کانسپت در معماری

     پروژه پاورپوینت کانسپت در معماری

    پروژه پاورپوینت کانسپت در معماری آنچه در این پروژه خواهید خواند:

    -کانسپت چیست؟

    -سلسله مراتب کانسپت

    -طرح معماری چگونه شکل میگیرد؟

    -سبک در معماری

    -ذوق و قریحه و استعداد در طراحی

    -بود و نبود کانسپت در طراحی

    -ایده های زاها حدید

    سلسله مراتب کانسپت

    ۱- کانسپت چیست؟

     

    کانسپت چکیده مفهوم و اندیشه نهفته در طرح معماری است این مفهوم می تواند:

     

    قیاسی باشد (analogies) ، که به معنی الگو گیری از ویژگیهایی که برای طرح مفیدند ، مثل الگو گیری از روابط معماری گذشته برای یک طرح یا مقیاس قرار دادن کار هنرمندان در استودیو برای طراحی یک ساختمان آزمایشگاه ( لویی کان – ساختمان تحقیقات پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا)

     

    استعاری و تشبیهی باشد ( metaphors and similes) مثلا استفاده از یک عنصر معماری برای به یاد آوردن یک مساله خاص ، (استعاره در ادبیات را ببینید) و یا به صورتی که عنصری را بتوانیم به موضوعی تشبیه کنیم مثل قاب سازی به دعوت. ( استعاره در معماری را از اینجا بخوانید چیزی دستگیرتون شد به من هم بگید)

     

    جوهری باشد ( essences) توجه به جوهره درونی فضای معماری مثلا طراحی یک فضا با حس روحانی و تفکر برانگیز ( در مقاله مرجع از فضاهای لابی هتل اثر جان پورتمن مثال زده شده)

     

    برنامه ای باشد (programmatic  ) که در آن توجه به حل مسئله عملکردی و برنامه طرح در درجه اول قرار دارد. مثل خیلی از کارهای معماری مدرن.

     

    ایده آل گرایانه باشد ، که ایده آلهای معمار در آن اولویت می یابد. مثلا توجه به معماری سبز و بهینه سازی مصرف انرژی. یا ایده آل گرایی میس واندر روهه در اغلب طرح هایش که برنامه طرح را تحت الشعاع قرار میداد.

     

    و من اضافه می کنم کانسپت یا مفهوم نهفته در یک طرح ورای همه این تعاریف وقتی برای شما روشن میشود که بگویید : “ایده من در این طرح این است که …” یعنی تفکری که از آن به بعد طرح و برنامه معماری شکل داده میشود. منتها لازم است به نکته ظریفی اشاره شود ، اینکه داشتن کانسپت به معنی درستی آن کانسپت نیست ، در این راه ، بی راهه ها زیادند مثلا ایده کرم خاکی یک بی راهه است.

    درک  رابطه تقدم  و تاخری موجود  بین تصور ، ایده ، کانسپت و سناریوی کانسپچوال  در واقع  سرآغاز  روند دستیابی  به کانسپتی مناسب  برای یک  بنا است . این رابطه  به این صورت ترتیب  داده می شود : تصور – ایده – کانسپت – سازیوی کانپچوال . که بر اساس  الگوی  افزایش  پیچیدگی ، متناسب  بودن و عمق فکری  است.  در مراحل  ابتدایی پروژه  همواره  فرصت  برای  متصور شدن  ایده ها  وجود دارد  خصوصا اگر  ذهن  توانایی  و تمایل  پذیرش  تفکرات  خلاقانه  غیر عادی  و پر تخیل  را که می توانند. راه حل و گره گشای  بسیاری از نیازها  باشند ،  داشته باشد . پس از این ، معماران  زمانی که  بیشتر با پروژه  آشنایی و از مسائل  آن آگاهی پیدا می کنند کم کم برخی از  تصورات  و ایده ها  را با اهمیت  تر و مناسب تر  از بقیه  تشخیص  می دهند.  سر انجام  شباهت ها و جذابیت های بالقوه  و دسته بندی  ایده ها  شکل می گیرند و بر پایه  این ملاحظات  مسیر  قطعی  انجام گرفتن  فعالیت ها در آینده  مشخص  خواهد شد.

     

    این پروژه(کانسپت در معماری)علاوه بر تحقیق مورد نظرتان، برای درس مبانی نظری معماری موثر است.

     

    این پروژه شامل ۴۳ اسلاید و حجم ۶٫۴۳ مگابایت می باشد.

     

    موفق باشید