پلان اجرایی پارک – فایل اتوکدی

    پلان اجرایی پارک

    توضیحاتی در رابطه با دانلود پروژه پلان اجرایی پارک .
    تعدادبرگ: این فایل شامل فایل اتوکدی پلان های پروژه و تمامی دتایل های اجرایی فاز ۲ میباشد . 
    مناسب برای طرح های دانشجویی و ارائه کلاسی دانشجویان معماری ، طرح های اجرایی و پایان نامه

    پلان اجرایی پارک

    اصول و استانداردها در طراحی فضای سبز و پلان اجرای پارک ها

    یکی از مهم ترین مسائلی که یک طراح فضای سبز با آن درگیر است آشنایی با ضوابط و قوانین و استانداردها در طراحی فضای است. عدم توجه به این ضرورت می توان بهترین طرح ها را ناکارآمد کند و بهترین ایده ها را رد نماید بنابراین همان قدر که در طراحی ماهر و مسلط می شوید باید بتوانید این اصول را در جای جای طرحتان بگنجانید.

    طراحی فضای سبز شهری برای دارا بودن از حداقل زندگی پذیری باید دست کم:

    – سیزده هزار متر مربع پارک برای هر هزار نفر ساکن داشته باشد.

    – ۹۰ درصد ساکنان در شعاع ۳۵۰ متری خود یا ۱۰ دقیقه پیاده روی یک پارک داشته باشند . ( برای تعین مناطقی که نیازمند فضای سبز در اولویت بیشتر هستند نخست اطراف هر پارک را با شعاع ۳۵۰ متر از هر خیابان به رنگ سبز درآورید ، سپس از شعاع ۳۵۰ تا شعاع ۷۰۰ متر را به رنگ زرد درآورید و این کار را برای ۳۵۰ متر بعدی با رنگ قرمز تکرار کنید. تا وقتی که همه نقاط نقشه شهری رنگ شوند. سپس از روی رنگها متوجه می شوید که اگر بودجه ای برای ساخت پارک محله ای دارید کجای نقشه بهترین جای خرج کردن آن است. این چنین نقشه هایی به واقع برای مهندسان ما ضروری هستند و به عنوان نوعی نقشه راه برای اولویت بندی پروژه ها عمل می کنند تا وقتی که کم کم در آینده هیچ ناحیه قرمز و بعد از آن زرد نداشته باشیم و همه نواحی شهرمان سبز باشد.

    – حداقل ۲۰ درصد فضاهای شهر به عنوان فضای عمومی در اختیار شهرداریها باشد.

    -فضای سبز خیابانها دارای مسیرهای پیاده روی خوب تعریف شده و امن و مرتبط به همه ساختمانها باشد .

    کفپوش در  پلان اجرایی پارک

    – کفپوش اطراف آبنماها باید مقاوم در مقابل سر خوردن باشد.

    – وسایل بازی باید با کفپوش های نرم و رنگهای روشن کفپوشیده شوند.

    – باید نوع مواد کفپوش و طرح آنها مناطق مختلف با کاربری مختلف را از هم متمایز کند.

    – باید حجم استفاده از سنگهای طبیعی متناسب با اهمیت و کاربرد محل باشد. مثلا در ورودی ها و میادین ( پلازاها) از سنگ طبیعی استفاده بیشتری کنید.

    – در صورت استفاده از سنگریزه بعنوان معبر آن را به خوبی زیر سازی ( بیش از ۸۵ درصد تراکم) و متراکم کنید و زیر آن از یک لایه پارچه خاک ( جئو تکست تایل ) استفاده کنید.

    – از ابعاد بزرگتر کفپوش ( مثلا ۵۰ در ۵۰ سانتی متر ) در مکانهای تجمع و میادین و از اندازه های کوچکتر ( مثلا ۲۰ در ۲۰ سانتی متر ) در مکانهای نشستن کوچکتر

    بهره ببرید.

     

     

    مبلمان در  پلان اجرایی پارک

    – تا حد امکان مبلمان را بصورت گروهی و حسب کاربرد و فرهنگ محلی با فواصل حد اقل یک و نیم متر از یکدیگر بکار ببرید.

    – تا حد امکان از طرحهای مبلمان متناسب با فرهنگ محلی و مفهوم اساسی طرح استفاده کنید و طراحی ها تا جای ممکن ساده باشند ( مثلا در یک پارک تاریخی استفاده از صندلی های آلومینیومی کمی گستاخانه است ) .

    – شرایط آب و هوایی محل را در انتخاب مبلمان در نظر بگیرید مثلا از نیمکتهای چوبی در مناطق مرطوب باید با احتیاط و کیفیت فرآوری خیلی بالا استفاده شود. سعی کنید هزینه های نگهداری مبلمان در آینده زیاد نباشد.

    – سطلهای زباله در نزدیکی ورودی ها فراموش نشود.

    – مکانهای پارک دوچرخه در نظر بگیرید و آنها را سایه دهی کنید.

    پارکینگ در  پلان اجرایی پارک

    اگر در خیابان های اطراف پارک و نزدیک ورودی ها پارکینگ های خارجی کافی وجود ندارد با اختصاص فضای کافی به پارکینگهای خارجی این نقص را جبران کنید.
    در صورتی که مساحت پارک به اندازه کافی بزرگ است و ورودی سواره هم در نظر گرفته اید پارکینگ داخلی کافی هم در نظر بگیرید به نحوی که زیاد با استفاده پیاده تعارض نداشته باشد.

     

    پله

    وسیله ارتباطی بین دو سطح مختلف را پله می نامند.پله ، واحدی است مشخص با مقیاس انسانی ( قدم باریک انسان ) که با تکرار این واحد ،   ارتباط بین ارتفاعات مختلف برقرار می شود.

     در تجربه عملی به این نتیجه رسیده اند که طول قدم باریک یک انسان در سطح مسطح حدود ۶۲ تا ۶۴ سانتی متر می باشد. یعنی اگر روی سطح افقی حرکت نمائیم ، هر دفعه که قدم بر می داریم ، می توانیم به اندازه  ۶۲ تا ۶۴ سانتی متر پیشروی کنیم.

     ولی برای بالا رفتن از یک پله ، مجبوریم پا را تقریبا به اندازه ارتفاع یک پله به طور عمودی بلند کنیم و چون این مقدار ، جزء پیشروی محسوب نمی شود.

    بنابراین می توان گفت :

     ۶۲ تا ۶۴ سانتی متر مساوی است با مقداری که پا به طور عمودی بلند می شود بعلاوه ارتفاع پله بعلاوه کف پا . در نتیجه فمول تجربی پله ها بصورت زیر خواهد بود:

     ۶۲ تا ۶۴ سانتی متر=+۲

    با توجه به این که میزان تغییرات ارتفاع هر پله بین ۱۲ تا ۳۰ سانتی متر است و با در نظر گرفتن فرمول فوق ، جدول زیر چنین بدست می آید.

     

    موارد استعمال

    زاویه پله با تقریب

    طول یا کف پله(cm)

    ارتفاع هر پله(cm)

    پله های پارک ها ،خیابان

    نمایشگاهها ، تفریح گاهها

    و به طور کلی در فضای باز

    ۱۷ – ۱۷٫۵

    ۲۰ – ۱۹

    ۲۲ – ۲۱

    ۴۰ – ۳۸

    ۳۸ – ۳۶

    ۳۶ – ۳۴

    ۱۲

    ۱۳

    ۱۴

     

    چند تذکر در رابطه با پله های پلان اجرایی پارک

     اگر ارتفاع پله با کف پله ، نسبت مستقیم داشته باشد ، یعنی با ازدیاد یا کم شدن یکی ، دیگری زیاد و کم می شود ( با در نظر گرفتن قدم معمولی ۶۴ سانتی متر ) دو حالت پیش می آید:

     ۱- اگر با ازدیاد ارتفاع پله ، کف پله زیاد شود ، در این صورت شخصی که پله را صعود یا نزول می کند ، مجبور است روی کف پله مقداری راه برود.

     ۲- اگر با کم شدن ارتفاع پله ، کف پله کاهش پیدا کند ، در موقع بالا رفتن ، پای شخص به پله بعدی برخورد خواهد کرد و در موقع پایین آمدن چون کف پله کاهش پیدا کرده ، امکان لغزیدن هست.

    Users who purchased پلان اجرایی پارک – فایل اتوکدی, also purchased:
    دانلود طراحی کیوسک نگهبانی
    19000 تومان