دانلود پاورپوینت آب انبار

    دانلود پاورپوینت آب انبار

    دانلود پاورپوینت آب انبار – پاورپوینت آب انبار – آب انبار – انواع آب انبار – اجزای آب انبار – آب انبار های معروف ایران

    آب انبار

     

    تاریخچه آب انبار

    انبارهای ذخیره آب در آغاز گودالهایی بود که خود به خود از آب باران و سیلابها پر می‌شد . به تدریج بشر خود به انبار کردن آب در این گودالها پرداخت و سرانجام به ایجاد انبارهای آب در جاهای مورد نیاز خویش دست یافت . با پیشرفت تمدن روشهای ذخیره آب نیز تکامل پیدا نمود . در تمدنهای ایران ، مصر و بین‌النهرین آب را در آب‌انبارهای سرپوشیده غیرقابل نفوذی که از تبخیر شدن آب و آلودگی آن جلوگیری می‌کرد ذخیره می‌کردند . در کشورهای یونان و روم نیز از این شیوه برای ذخیره آب استفاده می‌شد و تاریخ ایجاد برخی آب‌انبارها در فلسطین به دوران نَبَطیان باز می‌گردد . یکی از کهن‌ترین نمونه‌های آب انبار در ایران و در کنار محوطه چُغازَنبیل ، مربوط به هزاره ۲ق‌م و دوران شکوفایی تمدن ایلام است ، ولی این اندازه اطلاعات و مدارک برای بررسی دقیق مصالح ، ابزارها ، سبک و روشهای معماری آب‌انبارها در این روزگاران کافی نیست .

    در ایران ، شرایط اقلیمی‌ خشک و نیمه خشک بخش عمده ای از کشور ، تاثیر ژرف و بنیادی در خلق پدیده‌های گوناگون معماری این سرزمین گذاشته است . ریزش‌های آسمانی در ایران ، به جز ناحیه شمالی و سواحل دریای مازندران ، در بقیه نواحی بسیار کم است . به همین دلیل ، از دیرباز در بیشتر دشت‌های وسیع ایران ، برای دسترسی به آب ، تلاش چشمگیری صورت گرفته و ایرانیان با بهره جستن از تمامی‌ توانایی‌های خود ، ده‌ها کیلومتر قنات حفر کرده اند . آنها در کنار ساخت قنات‌ها و سدها ، به ذخیره سازی آب‌های فراوان زمستانی برای به مصرف رساندن آنها در فصل‌های گرم سال نیز توجه داشته اند و برای تحقق این مساله ، «آب‌انبار» را بنیان گذاشته اند.علاوه بر نقش مهمی‌ که در زندگی روزمره مردم داشته اند ، از موقعیت خاصی نیز در فرهنگ و اعتقادات مردم این سرزمین ، بهره مند بوده اند . پیوند میان آب و آیین‌های مذهبی ، در دوران بعد از اسلام نیز در ایران ادامه یافت ؛ به گونه ای که نیایشگاه‌های آناهید ، جای خود را به مصلی‌های شکوهمند خارج از شهر داد.

    در بافت شهرهای حاشیه کویر ، مرکز بسیاری از آبادی‌ها و شهرک‌ها و محله‌ها بوده‌اند و در بسیاری از محله‌ها بزرگ‌ترین و چشمگیرترین واحد معماری به شمار می‌روند.
    فن ساختمان و شیوه معماری در ساختمان آب‌انبارها دارای اعتبار خاصی است ؛ چرا که سازندگان این واحدها با دقت و نکته‌سنجی بسیار، به مسایل عمده ای چون میزان فشار آب بر کف و سطح آب‌انبار ، مساله اندود داخل بنا ، تهویه ، تصفیه و جلوگیری از آلودگی آب ، توجه کامل داشته‌اند.هنر تزیین نمای خارجی این آب‌انبارها ، به خصوص سردر ورودی آنها و در برخی از موارد ، انتخاب اشعار جالبی برای کتیبه بالای سردر ، همگی نشان دهنده آن است که این بناها با بسیاری از ویژگی‌ها و روحیات ساکنان پیرامون خود ، ارتباط نزدیک و مستحکمی‌ داشته اند.

     

    این فایل پاورپوینت دارای ۶۸ اسلاید می باشد