بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط

    بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط:

    پروژه معماری- بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط –معماری اسلامی-عناصر معماری-ساباط-اقلیم گرم و خشک-معماری معاصر-تحقیق معماری-سازه-سازه در معمار اسلامی

    بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط

    بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط آنچه در این پروژه خواهید خواند:

    • مقاله بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط

    بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط ساباط ها به گونه ای استقرار پیدا کرده اند تا انسان پیاده در مسیر حرکت خود در یک توالی مناسب در فضای سایه قرار گیرد.حتما شماهم هر وقت از کوچه و پس کوچه های بافت های قدیمی شهرهایی چون یزد، کرمان، خوزستان و… عبور کردید برایتان این پرسش بوده که بسیاری از این کوچه ها چرا مسقف هستند، در واقع به این کوچه های مسقف ساباط (سابات) گفته می شود.

    بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط ساباط در زبان فارسی دارای ریشه ای کهن است. بخش اول آن «سا» به معنای آسایش و بخش دوم آن «باط» نمودار ساختمان، آبادی و عمارت است که این نوع معماری خاص مناطق آب و هوای گرمسیر و کویری است تا با انداختن سایه و ایجاد مسیری خنک برای رهگذران، آنها را از شدت تابش نور خورشید و گرما در این معابر محافظت کند. ساباط ها از لحاظ نوع سقف به دو گونه تقسیم می شوند؛ یک گونه آن دارای سقف مسطح بوده و از تیرهای چوبی و حصیر برای نگهداری وزن و سقف آن استفاده می شود و نوع دیگر ساباط هایی است که دارای طاق هستند. این ساباط ها با توجه به مسائل استاتیکی بخوبی می توانستند وزن سقف را هرقدر هم سنگین بود به ستون ها، دیوارها و سپس به زمین منتقل کنند. روش آجرچینی این سقف ها اغلب به صورت رومی انجام می شده است.

    این پروژه(بررسی تیپ شناسی و سازه در ساباط)علاوه بر تحقیق مورد نظرتان, برای درس معماری اسلامی موثر است.

    این پروژه شامل یک فایل پی دی اف می باشد.

     

    موفق باشید