نقشه اتوکدتهران

    نقشه اتوکدتهران:

    پروژه معماری- نقشه اتوکدتهران-نقشه تهران-استاد تهران-جزبه جز نقشه تهران-طراحی شهری تهران-استان تهران در نقشه-نقشه اتوکدی شهرهای ایران-بزرگنمایی تهران در نقشه

    نقشه اتوکدتهران

    نقشه اتوکدتهران

    احتمالاً مردم «تهران قدیم» فکرش را هم نمی‌کردند که این روستای تازه روبه رشد به این سرعت چنین اقبال بلندی بیابد و پایتخت ایران شود.

    گرچه این آبادی نخستین بار چشم کریم خان زند را برای دارالحکومه شدن گرفت، اما این آقا محمدخان است که نظر سوی آن می‌کند او برای شهر کوچک تهران که از عهد شاه طهماسب اول صفوی به بعد اندک اندک بالیده و اعتبار و جایگاهی کسب کرده بود، خواب‌ها دیده بود برای همین حدود ۲۲۶ سال پیش در این شهر تاج‌گذاری می‌کند و در رقابت با عثمانیان، تهران را دارالخلافه می‌نامد و تهران در سال ۱۲۰۰ ه.ق به عنوان پایتخت قاجاریه برگزیده شد.

    وقتی «پیترودلاواله» (جهانگرد ایتالیایی) این شهر جدید را دید، آن را پوشیده از چنارهای کهن سال یافت و «چنارستان» لقب داد. با روی کار آمدن رضاخان در ایران، بساط برج و بارو و دروازه های تهران برچیده می‌شود، تا دیگر هیچ محدوده و حصاری برای توسعه این شهر وجود نداشته باشد و بدین ترتیب شهر تهران با سرعتی غیر قابل کنترل، شروع به رشد می‌کند و آبادی‌های مجاور را در کام خود می‌کشد.

    محمدرضا پهلوی نیز در همان مسیر نادرست پدرش گام می‌نهد و به گسترش افسار گسیخته تهران ادامه می‌دهد. یکی از اشتباهات بزرگ وی، تهیه طرح جامع تهران بود.

    مطالعات اولین طرح جامع تهران در سال ۱۳۴۵ ه.ش آغاز و در سال ۱۳۴۹ به تصویب رسید. در این برهه، شهر تهران حدود ۱۸۰ کیلومتر مربع وسعت و ۷/۲ میلیون نفر جمعیت داشت.

    این طرح، گسترش شهر تهران را به دلیل وجود ارتفاعات در شمال و شرق و نامناسب بودن اراضی جنوبی، در منطقه غرب تعیین کرد و سطح شهر را به ده منطقه با مراکز مجهز تقسیم و شبکه ای از آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها را نیز پیشنهاد کرد.

    بدین ترتیب بر اساس طرح جامع، تراکم جمعیت در تهران از حدود ۱۵۰ نفر در هر هکتار به حدود ۹۰ نفر در هکتار کاهش می‌یافت و به ازای هر نفر نیز حدود ۵۵ متر مربع انواع خدمات ارائه می‌شد.

     

    از این پروژه (نقشه اتوکدتهران) میتوانید علاوه بر تحقیق مورد نظرتان برای درس تحلیل فضای شهری

    استفاده نمائید.

    این پروژه شامل یک فایل فشرده به حجم۶٫۶۶mbمی باشد.

     

    موفق باشید.